Choď na obsah Choď na menu
 


«Predchádzajúci článok                                                                                     

 

Účinná pomoc (profesori radia)

 

 

V týchto ťažkých časoch, v období vojny, sa Aldarionky snažia čo najviac pomôcť kde sa len dá a aj preto sme sa rozhodli, že týmto číslom začíname sériu pomocných článkov, ktoré by mali byť veľmi užitočné a vám, čitateľom nápomocné.

 

V tomto dieli sme sa pýtali profesorov otázku: 

Ktoré zaklínadlo/magický predmet z odboru, ktorý vyučujete by sa dalo najefektívnejšie využiť v priebehu vojny?

 

Annabells Smith, profesorka Herbológie radí:

Diffindo - Je to kúzlo, ktoré pretrhne/roztrhne určitú vec a je vhodné aj na použitie v boji.

 

Joanne Bloubory, profesorka Oklumencie radí:

V každom prípade je to z mojej strany uzavretie mysle, kde je potrebná aspoň základná znalosť oklumencie. Uzavretie mysle v boji je mimoriadne užitočné, pretože znemožní vášmu protivníkovi nahliadať do momentálnych plánov vašej mysle, predvídať, ktoré zaklínadlo sa chystáte použiť, ako ste plánovali zaútočiť, nedajte mu túto obrovskú výhodu v boji, keď vôbec nie je nutná. Uzavretie mysle nepotrebuje toľké sústredenie, aby vás to vyradilo z boja, urobte si ho každý deň, každé ráno, keď vstanete a každý večer, keď pôjdete spať, postačí to.

 

Lucien Eldar, profesor OPČM radí:

Expelliarmus - Odzbrojovacie zaklínadlo, je pri ňom dôležitý aj pohyb prútika (slučka v tvare nedokončenej ležiacej osmičky). Odzbrojí súpera a čarodejník bez prútika je predsa menej nebezpečnejší.

 

Alan McLeggen, profesor Transfigurácie radí:

Tak ako majster v premenách, teda mal by som byť, mám nejaké tie triky v zálohe. Pravdaže k nim patria také osvedčené klasiky ako je zaklínadlo Piertotum lokomotor, po ktorom mi podajú pomocnú ruku všetky sochy, chrliče a brnenia z hradu. Samozrejme na škodu nemôže byť aj zaklínadlo Duro, ktoré mení štruktúru objektu na kamennú. Avšak zídú sa aj zaklínadlá neverbále, ktoré ja osobne nevyučujem na svojich hodinách, ako je napríklad "Zakorenenie", po ktorom protivník doslova zapustí korene a je fakt problém oslobodiť sa z toho, vzhľadom na to, že to nieje veľmi jednoduché zaklínadlo. 

 

Ashton Idol, profesor Dejín Mágie radí:

Učím dejiny mágie, nie je to praktický predmet, ktorý by poskytoval učenie sa akýchkoľvek kúziel, len spoznávanie našej histórie a dôležitých udalostí. Takže čo si ako odborník v tomto smere dovolím povedať je jediné, teraz tvoríme históriu my, pretože každá vojna sa do nej zapíše a môžeme len dúfať, že udalosti, ktoré sa do čarodejníckej histórie zapíšu, nebudú dve. Druhou by bolo zničenie skvostu v čarodejníckom svete, zničenie Aldarionských lesov. Nemusíme len dúfať, môžeme pre to urobiť všetko a rady od mojich kolegov k tomu určite dopomôžu.

 

Cirilla Elen Riannon, profesorka Čarovania radí:

Keďže ako profesorka Čarovania, mám na starosti učiť ako používať rôzne zaklínadlá, z ktorých sa ich zopár dá využiť aj v boji. 
Sú to napríklad: "Diffindo", ktorým dokážete hocičo pretrhnúť/roztrhnúť, "Accio" je dôležité pri privolávaní rôznych vecí, "Impervius" vie urobiť veci odolné voči ohňu či vode a pri zaklínadle "Relaxio" vám z prútika vyšľahnú žeravé iskry.

 

Saphira Nuryama, profesorka Elfštiny radí:

Hísië túla - v preklade hmla prichádza

Tieto slová privolajú a vytvoria hmlu dosť hustú a veľkú nato, aby sa v nej pôvodca slov ukryl, zmizol a zmiatol nepriateľa. Keďže sa pri elfských kúzlach využíva hlavne myseľ, veľkosť a hustota hmly, ktorú chcete vytvoriť, závisí hlavne od vyrovnanosti vašej mysle.

 

«Predchádzajúci článok